Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Talent Summit 2018

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozat keretében meghívást kapott a 10 éves Nemzeti Tehetség Programra. Az Országház felsőházi termében megszervezett esemény célja a tíz év alatt elért eredmények és a jövőbe mutató lehetőségek bemutatása.
A konferencián több hazai és határon túli szervezet mint példakép kapott meghívást és lehetőséget a bemutatkozásra, köztük az Osonó Színházműhely. A szervezetek tevékenységét többek között Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár értékelte.
A független társulat kiemelt célnak tekinti, hogy művészeti és szociális projektjei során tehetséges fiatalokat is bevonjon munkájába, a megvalósult programok pedig elsősorban a fiatal generáció öntudatra ébresztését, felelős, saját életét és környezetét alakítani képes emberré válását segítik elő.
– A társulat tevékenysége három kulcsszóra épül: színház, oktatás és szociális projektek. Az Osonó programjai tehetséggondozásra, a szakmai és emberi kompetenciák fejlesztésére, a non formális oktatási módszerekre épülnek a különböző képzések, műhelyfoglalkozások, táborok és színházi nevelés által – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.
Az oktatási projektek állandó partnerei a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és annak drámatagozata, valamint a Művészeti és Népiskola. Az Osonó Színházműhely 2015-ben vált Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségpont minősítést kapott. A társulat most felvételt nyert az Európai Tehetségsegítő Hálózatba, amelynek 41 országból 350 intézmény és szervezet a tagja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük