Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tábori napló Kézdin

Tábori napló Kézdin Kultúra

Csütörtökön délután nyílt meg a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Galériájában Tábori napló címmel a csíkszeredai Prisma Fotóklub kiállítása.

A december közepéig látogatható kiállításon az érdeklődők ötven fekete-fehér, az ország különböző pontjain lencsevégre kapott életképet, épület- és portréfotót tekinthetnek meg. Lung László Zsolt, a Vigadó igazgatója a megnyitón úgy fogalmazott, a kiállítás helyszínéül szolgáló Galéria a kortárs művészetet, de nem csak a képzőművészetet hivatott bemutatni a kézdivásárhelyi közönségnek. A Prisma Fotóklub kiállítása pedig részese annak a kulturális eseménysorozatnak, ami a Vigadóban zajlik.

Péter Izabella, a fotóklub képviselője elmondta: klubtevékenységükre az új témák és nézőpontok folyamatos keresése és a fejlődés vágya jellemző, ugyanakkor próbálják megörökíteni a lassan eltűnő hagyományokat. Évek óta szerveznek alkotótáborokat, ahol új kihívások elé állítják a fotósokat, ezekből a munkákból hoztak el egy válogatást a céhes városba.

– Kiállításunk különlegessége, hogy csak fekete–fehér képeket tartalmaz azért, mert úgy véljük, így a tartalomra kerül a hangsúly, és semmi nem vonja el a figyelmet a témáról – fogalmazott Péter Izabella.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük