Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szórakoztak a fiatalok Kézdivásárhelyen

Szórakoztak a fiatalok Kézdivásárhelyen Kultúra

Az elmúlt héten zajlott a Tanévzáró Refi Diáknapok első kiadása a kézdivásárhelyi Református Kollégiumban, szervezői az intézmény 25 fős presbitériuma (diákszövetsége) volt. Színes programokkal töltötték ki az iskolások hétköznapjait, hiszen volt tokányfőzés, filmnézés, Pepsi Pong, színi workshop, szemétszedés, és természetesen a koncert sem maradt el.

Hirdetés
Hirdetés

Munkával kezdték, takarítással, szemétszedéssel, aztán tokányfőzésre tolódott át a hangsúly, ezt követően közösen ebédeltek. Másnap, csütörtökön színes programok várták a diákokat, délelőtt vitafórumot tartottak, s aki ezen nem szeretett volna részt venni, az Netflix-sorozatokat és filmeket nézhetett, de színi workshopot is tartottak Daczó Zádor vezetésével.

Nem maradt el a táncház sem, ahol Bartók Botond vezetésével igazán jó hangulatú mulatozás alakult ki, felcsíki és mezőségi táncokat tanultak a jelenlévők. Emellett a diákok orgona-bemutatóra és személyiségfejlesztő játékokra is bekukkanthattak. Mindegyik programra akadt jelentkező bőven, így hamar beteltek a helyek. A szünetben pizzát, limonádét, sütit, fagyit és kürtőskalácsot lehetett vásárolni. Az eseménynek igazi diáknapos hangulatot adott, hogy Empty-fesztiválbelépőket, vásárlási utalványokat és egy JBL GO2-t is kisorsoltak a szervezők. A napot a Soulscape zenekar koncertje zárta, ők először léptek a színpadra, de igazi bulit varázsoltak a diákok körében.

Ábri Boglárkától, a diákszövetség egyik oszlopos tagjától megtudtuk, céljuk a diákok kimozdítása volt a mindennapi rutinból, a tanulásból, így nagyot álmodva tervezték meg az első diáknapokat.

– Egy fesztivál jellegű programsorozattal készültünk, hogy minél inkább meg tudjuk fogni a diákokat, és hogy érezzék, értük van ez a két nap – tudtuk meg Bogitól, aki hozzátette, úgy látják, sikerült valami újat hozni az iskola életébe, ezt jövőre szeretnék megismételni, s akár több naposra is kibővítenék a programsorozatot.

Farkas Ferenc iskolaigazgató a kétnapos rendezvénnyel kapcsolatosan elmondta:

– Minden közösség életben fontosak azok az események, amelyek megmozgatják a közösség minden tagját, megmutatják annak igazi erejét, és jelzik azt, hogy jó úton jár, céltudatosan cselekszik. Egy ilyen esemény volt a Refi Diáknapok is, hiszen igazolta a diákpresbitérium szervezőképességét, összetartását, erejét, céltudatos munkáját, elhivatottságát, és csodálatos, élménydús napokat hozott a Refi minden tagjának. Úgy gondolom, egy nagyon jól megszervezett, felépített program volt, amelyben mindenki megtalálta a helyét, és mindenki jól érezte magát. A szórakozás mellett akadt munka is, vitanap, koncert, és ami a fontos: mindenki jól érezte magát. Köszönöm a presbitériumnak a jó szervezést, és várom, várjuk a Refi Diáknapok folytatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük