Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szívből jövő könyvajándék!

Szívből jövő könyvajándék! Kultúra

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár és a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés is csatlakozott a Bod Péter Megyei Könyvtár azon kezdeményezéséhez, hogy közös erővel könyveket gyűjtsenek és adományozzanak szociálisan hátrányos gyermekek számára.

Erre a célra a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban és a Borudvarban vannak kihelyezett dobozok, amelyekbe tartalmas, szép, 2005 után megjelent új, vagy újszerű állapotban lévő gyermek és ifjúsági könyveket lehet elhelyezni.

Hirdetés
Hirdetés

– Az olvasás segítségével fejleszthető a személyiségünk, a tudásunk. Az első könyvek, amit kézbe veszünk és elolvasunk, sokszor meghatározóak. Ezek adják a legtöbb új információt, és így haladunk majd egyre mélyebbre a könyvek során. A tudásunk pedig adja az alapot a cselekedeteinknek. Ugyanakkor az olvasás segít új dolgokat felfedezni, fejleszti az elmét, a képzelőerőt, a kreativitást. Fejleszti a szókincsünket. A tudás hatalom, tartja a mondás és bizony igaz – véli Csüdör-Áda Katalin, a civil szervezet tagja, aki hozzátette, azért csatlakoztak a Bod Péter Megyei Könyvtár kezdeményezéséhez, mert tömörülésük tagjainak számára is fontosak a fenti tényezők.

– Szeretünk olvasni, és szeretnénk az olvasást ilyen módon is népszerűsíteni. Abban bízunk, hogy az összegyűjtött könyvek jó kezekbe kerülnek, már sok ember életét befolyásolták és megváltoztatták a könyvek. Ki tudja? Talán most sem lesz másképp – fogalmazott Csüdör-Áda.

Ha önnek is van egy könyve, amelyet szívesen elajándékozna egy hátrányos helyzetű gyermeknek, akkor most megteheti. A könyvgyűjtés április 23-ig tart.
A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár az adományozók között könyvnyereményt sorsol ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük