Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színház és líra

Színház és líra Kultúra

Hétfőn az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében a kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa Termében Babits Mihály-emlékestre hívták az érdeklődőket. Boka László budapesti Babits-kutató tartott előadást Fekete madarak – Babits Mihály: líra és habitus címmel.

A fiatalokkal és felnőttekkel zsúfolásig telt teremben Szabó Etelka nyugalmazott magyartanár, az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub vezetője köszöntötte Boka Lászlót, aki az OSZK (Országos Széchényi Könyvtár) tudományos igazgatója, emellett irodalomtörténész, író, kritikus, egyetemi oktató. Boka a költő munkásságának első szakaszáról, lírai énjéről beszélt az érdeklődőknek.
Bemutatta a kevésbé ismert Babitsot, a visszahúzódó, zárkózott, titokzatos embert, kinek költészete több korszakra bontható.
– Babits tartózkodott versei publikálásától, attól tartva, hogy olvasói félreértik az üzenetét. – mondta Boka László. – Nem meglepő módon ez is történt. A verseit érintő kritikákat tragikusan élte meg. Első antológiája 1908-ban jelent meg A Holnap napilapban.
A Babits-est folytatásaként a helyi Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad mutatott be két jelenetet Babits Mihály Jónás könyvéből. Molnár János rendező, a diákszínpad vezetője elmondta, hogy a darab májusra lesz teljesen kész.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük