Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szicília az INdiVINO-ban

Szicília az INdiVINO-ban Kultúra

Aki nem foglalt előre helyet vagy nem volt meghívója, az egyszerűen nem kapott helyet a múlt hét végén az INdiVINO Borstúdióban a szicíliai étkek bemutatóján.

Nem igaz, hogy nem voltak, akik forgatták a kardhalas, kagylós, tintahalas tálat, és a híres pasta sem lett azonnal mindenki kedvence, de tény, hogy kevés olyan tányért vittek vissza a konyhára, amelyik nem volt üres. Falvai János séfet sem volt egyszerű követni. Nem csak azért, mert a felpörgött szakember elől nehéz volt kitérni az aprócska konyhában, hanem azért is, mert öt Palermóban lehúzott év után a menü felét olaszul mondta.

– Az előételben kardhal, tonhal volt, felszolgáltunk salmonekrémet (lazackrémet) tormával, fésűkagylót pármai sonkába sütve mangóval, panellit (olajpogácsát) édesköménnyel és petrezselyemmel, caponátát, bresaolát kecskesajttal töltve, mortadellát pisztáciás krémsajttal, édesköménnyel, gyömbérrel és citrommal készített szicíliai házikolbászt, aztán pincionet (szicíliai pizzát) frutte de mareval (tenger gyümölcseivel), calamarival (tintahallal) és vongolevel (feketekagylóval) – sorolta a menüt a séf, ami tiramisuval meg jófajta szicíliai borral zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások