Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerelemről és házasságról

Új, harmadik albumával jelentkezett a Mácsafej zenekar, melynek bemutatója nem véletlenül volt időzítve a sepsiszentgyörgyi Házasság Hetére, hiszen témája a szerelem: nemcsak a szenvedélyes, érzéki szerelem, hanem a házassággal járó buktatók és nehézségek is felbukkannak a megzenésített versekben.

Az unitárus templomban megtartott, jó hangulatú koncerten Korodi Janka és Kolcsár József színészek közreműködése, mint az albumon is, további árnyalatokat adott a sokszínű válogatáshoz. A zenekar egyik zeneszerzője, alapító tagja, Márk Attila így mesélt a lemez születésének körülményeiről: – Tavaly a Házasság Hetén volt egy nagyon bensőséges koncertünk, akkor született meg az ötlet, hogy a következő alkalomra készüljön egy, a szerelem témáját körbejáró lemez. Miután decemberben nekifogtunk a közös munkának – azért csak akkor, mert még volt egy filmzene-szerzésre való felkérésünk is a Népi és Művészeti Iskolától, amelynek eleget kellett tennünk –, a bemutatót megelőző nap foghattuk kézbe munkánk eredményét. Gáspár Álmos zenész és hangtechnikus barátunk munkáját itt is köszönjük.

Hirdetés
Hirdetés

A kiválasztott verseket Márk Attila és Ferencz Csaba zenésítette meg. A megvásárolható „lemezen”, ami egy kártya-adathordozó, kétféle minőségben is szerepelnek a zenei felvételek, illetve a hét énekelt, tíz mondott vers szövegét is tartalmazza.

A zenekar jelenlegi felállása: Márk Attila (gitár, ének), Ferencz Csaba (gitár, ének), Ticusan János (gitár), Ferencz Áron (ütős hangszerek), Vitályos Lehel (nagybőgő).

A lemez a Házasság Hetének rendezvényein, tehát még vasárnap estig kedvezményes áron, 25 lejért beszerezhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük