Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szép emlékekkel távozott

Szép emlékekkel távozott Kultúra

Tíz év szolgálat után új helyen folytatja papi hivatását Opra István korábbi szentkatolnai plébános, akinek a nevéhez több, a községben megtartott egyházi rendezvény is köthető.
A polyáni származású plébános 10 évet szolgált a szentkatolnai egyházközségben, amelyhez nemcsak Szentkatolna, hanem Kézdimartonfalva és Hatolyka is tartozik, és amelyben összesen mintegy 1600 katolikus él. Kérdésünkre elmondta: a tavaly felajánlotta a Főegyházmegyei Hatóságnak áthelyezése lehetőségét, amely az idén valósult meg. A gyulafehérvári főegyházmegyében minden év augusztusában történnek áthelyezések. Opra István immár a Székelyudvarhely melletti Oroszhegyen látja el a plébánosi teendőit, helyette augusztus elsejétől a csíkszeredai születésű Becze Lóránt plébános érkezett Székelykáliról, ahol hat évig szolgált.
Opra István úgy értékeli, a szentkatolnai plébánián eltöltött évek alatt számos szép élményt szerzett, megtapasztalta az emberek segítőkészségét, és örömmel nyugtázta, hogy kezdeményezései mellé mindig odaálltak a hívek. Szolgálata alatt pályázatok révén és a hívek segítségével megújultak a szentkatolnai, hatolykai és martonfalvi templomok, ugyanakkor az ő kezdeményezésére és közbenjárására honosult meg a községben az autószentelés, az idősek napjának megtartása vagy a népszerű termésünnep.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások