Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyi fiatalok sikere

Szentgyörgyi fiatalok sikere Kultúra

Alig pár hete jelent meg a sepsiszentgyörgyi Bass Project x Huge Carter páros, vagyis Rácz Szabolcs és Nagy Hunor közös zenéje, a Feelin’ Alright. Az EDM (Electronic Dance Music) alműfajába tartozó, future house stílusban írt produkció felkerült a magyarországi toplistákra, sőt nemzetközi szinten is jó eredményeket ért el, többek közt egy orosz rádió rotációjában is szerepel.

A 21 éves Rácz Szabolcs informatikus, rendezvényszervező és a 22 éves Nagy Hunor ghostproducer (olyan zeneszerző, aki anyagiak fejében másnak ír zenét, névtelenül – a szerk.) már több éve foglalkoznak az elektronikus zenével. Kettőjük közül Szabolcs rendelkezik némi hangszeres zenei képzéssel, míg Hunor autodidakta módon sajátította el a zeneszerzés alapjait. Az idén elkészült Feelin’ Alright című számuk alapdallamát az 1969-es Gershon Kingsley-albumon megjelent és azóta számtalanszor újra és újra feldolgozott Popcorn adja, míg a női énekhangot interneten keresztül szerezték be.

A zene felkeltette a magyarországi LoveStyle Records kiadó érdeklődését, ezért szerződést kötöttek a két fiatalemberrel. A kiadó promóciójának köszönhetően pedig rövid idő alatt széles hallgatóságra talált a Feelin’ Alright.

– A dal kiadói megjelenés előtt már több héttel hallható volt a Rádió 1 esti DJ-műsorában, a Loving Arms szettjeiben, és a megjelenés napján első helyen szerepelt a magyarországi iTunes Dance Chart-ban. A magyar single top 40-es slágerlistán a 33. helyet birtokolta, emellett Sterbinszky és Mynea szettjeiben is felcsendült a dal. Emellett elhangzott az olasz Radio WOW-on, az ausztriai Radio OP péntek esti mixműsorában, a portugál DJ páros, Dirty Sound Boys podcast-jében is, illetve az orosz DJ Baur & DJ Nejtrino rádiós mixében is felcsendült már.

Oroszország két vezető dance rádiójában, a DanceFM-en és a Radio Record-on napi szintű rotációban van – tudtuk meg Rácz Szabolcstól, aki hozzátette: nagyon örülnénk, ha fesztiválokon is felcsendülne a darab, szívesen hallanánk akár Don Diablo szettjében is.

Rácz elmondta, a telített EDM zenei piacon egyedi hangzásvilágot szeretnének kidolgozni, s nagyot álmodva szeretnék, ha egy nap a nemzetközi Revealed Recordings-nál jelenne meg zenéjük. A jövőre nézve elárulta, figyelik a közönség igényét a továbbiakban is, és olyan stílusban maradnának, amit a rádiók is befogadnak.

– Szeretnénk mind közös, mind szólókarrierben dolgozni a jövőben. Nem titkolt célunk egy Erdély-turné szervezése is, ahol ellátogatunk különböző nagyvárosokba, de ez a jelenlegi járványhelyzet miatt sajnos csak a jövő zenéje. A továbbiakban is produktívan tevékenykedünk, készülnek az új, saját dalok, új feldolgozások is – tájékoztatott Rácz Szabolcs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük