Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyi énekes is van a Grammy-díjra jelöltek között

Szentgyörgyi énekes is van a Grammy-díjra jelöltek között Kultúra

Szerdán jelentették be az idei Grammy-jelölteket: meglepetésre kiderült, hogy egy sepsiszentgyörgyi énekes is esélyes arra, hogy elnyerje a legnevesebb zenei díjat – írja a Maszol.

Hirdetés
Hirdetés

Mindenki az amerikai világsztárokra figyel, miután kiadták a jelöltek listáját: Lizzo nyolc (köztük az év albuma), Billie Eilish és Lil Nas X hat-hat nevezéssel vág neki a 2019-es Grammy-gálának, Ariana Grande öt díjat vihet haza legjobb esetben.

De a magyaroknak – főleg az erdélyi magyaroknak – is jut egy kis érdekesség, ugyanis az Index egyik olvasója kiszúrta, hogy a jelöltek között akad egy magyar is, Orendt Gyula operaénekes.

A legjobb operafelvétel kategóriájában jelölték George Benjamin: Lessons In Love & Violence című művének a The Royal Opera House társulata által előadott verzióját. És ebben az előadásban énekel Orendt Gyula is.

Orendt Gyula 34 éves, zenei tanulmányait szülővárosában, Sepsi­szent­györgyön kezdte, majd Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte énekművész-énektanár diplomáját, ezután 2010-ben az operaszakból is lediplomázott. Ebben az évben lett a bécsi Volksoper magánénekese, 2011-től a berlini Staatsoper énekes szólistája.

Szentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceumban 1991-től ismerkedett a zene csodálatos világával. Zongorán és ütőhangszereken tanult, de az utolsó állomás sikerült a legjobban: átiratkozott magánének szakra, és itt elbűvölte őt az éneklés világa, megtalálta helyét. Ezen a szakon szerezte meg szakérettségi oklevelét – írja ismertetőjében a concertobudapest.hu.

A Grammy-díjakat 2020. január 27-én adják át Los Angelesben.

(Maszol)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 23., 14:04
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nahát! És nem Dancs Annamari Vernyogina Celebkét jelölték?!?!?!?! Hát hogy lehet az!!! (Irónia, nehogy valaki ne értse….)

    Örvendünk, hogy Orendt Gyula is jelölt! Nagy szó! (S ez pedig komoly, nehogy iróniának vegyék.)