Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szemekben a szó, a lélek

Szemekben a szó, a lélek Kultúra

A színház világnapjának tiszteletére sepsiszentgyörgyi színészek portréiból nyílt beszédes kiállítás szerda délután az Árkosi Kulturális Központban.
Ana Maria Popa, az Andrei Mureșanu Színház igazgatója a megnyitón elmondta: a D-Butan színházi fesztivál óta dolgozik együtt Simion Buiával, amikoris ő készítette el a társulat színészeinek portréit. Ezt a munkát folytatta aztán a fotóművész Szentgyörgy két magyar társulatával, a Tamási Áron Színház és az M Studio színészeivel.
– A portré a lélek tükre; szép, hogy nincs szükségünk szavakra ahhoz, hogy megértsük egymást – értékelte a kiállítást Ana Maria Popa, Szebeni Zsuzsa, a Balassi Intézet szentgyörgyi fiókjának vezetője pedig elárulta, eltökélt szándéka ezt a nagyszerű multikulturális projektet Budapestre továbbvinni.
– A színészekért vagyok itt – mondta tökéletes magyarsággal (hiszen magyarul érettségizett) Simon Buia. – Otthon érzem magam, jobban, mint Bukarestben, ahol születtem, mint Düsseldorfban, ahol felnőttem.
A romanianactors.com weboldalon más romániai színészportrék mellett láthatók a most kiállított fotók, esetenként videók is, így minden színészt közelebbről is meg lehet ismerni. A kiállítás két hétig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük