Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyruha mindenkinek

Kovászna Megye Tanácsa népi viseletre indított keretprogramja pár éve működik: annak idején Tamás Sándor tanácselnök úgy fogalmazott, hogy a hagyományőrzést mindenképp kell támogatni.

Hirdetés
Hirdetés

A SIC Art egyesület azért jött létre, hogy mindenféle népi eredetű tevékenységet támogasson, így kihasználva a megyei önkormányzat által kiírt pályázati lehetőséget a néptánc, illetve népi előadások megfelelő hangulatához, hagyományos közegének megőrzéséhez is kívánt hozzájárulni az egyesület. Komoly gondot jelent, hogy sok helyzetben a néptáncot, népzenét oktató tanárok olyan helyzetben találják magukat, hogy nem tudnak egy-egy eseményhez megfelelő ruhát biztosítani a diákoknak. Vidéki iskolák, szerényebb anyagi hátterű emberek esetében ez nem ritkaság: a SIC Art egyesület ennek érdekében lépett, így 2019 során sikerült 6 lány és 8 legény számára megfelelő székelyruhát elkészíttetniük.

Az egyesület vezetősége így fogalmazott: „Ha van lehetőség, hogy diákoknak ruhát adjunk akkor élni is fogunk ezzel. Továbbá fontos az is, hogy ezeket a ruhákat nálunk eléri az a nagyszámú oktató, akikkel az elmúlt években együttműködtünk, így arra is van lehetőség, hogy akár több felnövő generációt szolgáljanak ezek a darabok.” 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük