Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldi szuperprodukció

Székelyföldi szuperprodukció Kultúra

Carl Orff szcenikus kantátáját, a zeneirodalom egyik legnagyobb együttesre írt vokál-szimfonikus művét igazi székelyföldi nagyprodukcióban láthatjuk, hallhatjuk szombat este. A székelyföldi zenészösszefogással, két bukaresti vendégművész fellépésével létrejövő koncert nyitja meg 19 órakor a Krisztus király templomban a Szent György Napok 27. kiadását.

Az előadáson közreműködik a sepsiszentgyörgyi Georgius és a Csíki kamarazenekar, kiegészülve a marosvásárhelyi filharmónia zenekarának hangszereseivel. Fellép a Vox Humana kamarakórus, a Pro Musica kamarakórus, a Canticorum női kar, a Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyermekkara, a Krisztus király templom Laudate kamarakórusa, valamint Sebestyén-Lázár Enikő sepsiszentgyörgyi szoprán, Valentin Racovean tenor és Ştefan Ignat bariton; utóbbi kettő a bukaresti opera művészei. Vezényel a korábban orgonistaként világhírnévre szert tett, németországi egyetemeken karmesteri diplomát szerző Steffen Schlandt (Brassó).
A nyitókoncerten fellépő nagyszámú művész nevében a szervezők arra kérik a közönséget, hogy időben érkezzen, a késők mozgása ne zavarja a műélvezetet. A Krisztus király templom ajtóit 18.15-kor nyitják, és 18.55-kor zárják, mely után a terembe senkit nem engednek be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük