Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyföldi népviseletek

Székelyföldi népviseletek Kultúra

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont rendhagyó néprajzi jellegű szabadtéri vándorkiállításon mutatja be Székelyföld településein Haáz Ferenc Rezső rajztanár, múzeumalapító és etnográfus székelyföldi népviseletekről a múlt század harmincas éveiben készült ceruzarajzait és akvarelljeit.

Hirdetés
Hirdetés

Március 13-án, szombaton 18 órakor, az 1848-49-es szabadságharcra és forradalomra való megemlékező ünnepségsorozatba bekapcsolódva, Barót központjában, a református templom cinterme előtti kis téren kerül sor a képtárlat megnyitójára, bemutatójára. Az esemény társszervezője, a baróti Erdővidék Múzeum részéről Hoffmann Edit muzeológus és Demeter László vezető muzeológus tartanak felvezető, köszöntő beszédet, a kiállítást megnyitja P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a Forrásközpont munkatársa, népdalokat énekel Tordai Ákos. Partner a Baróti Református Egyházközség.

A jelen kiállításon megtekinthetjük a homoródalmási, felsőrákosi, peteki, székelymuzsnai, kecseti, gyulakutai-siklódi, kisfaludi, lövétei, lövéri román, bátosi szász, gyergyóvidéki, csíkvidéki, gyimesfelsőloki, felsőrákosi női és férfi viseleteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük