Felhívás!

Székely siker az örök városban

Székely siker az örök városban Kultúra

Korcsoportjában I. díjat nyert a kézdiszentléleki Török Ákos hétvégén a Római Magyar Akadémián megszervezett Danubia talents elnevezésű Liszt Ferenc Nemzetközi Zongora Tehetségkutatón.

A program november 27-én Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek által tartott mesterkurzussal vette kezdetét. Az elismerések átadására és a díjazottak gálakoncertjére november 30-án került sor. A rendezvényt Rintaro Akamatsu japán zongoraművész hangversenye zárta.

A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a magyar zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése. Idén 17 országból több mint ötvenen neveztek be Európától Japánon és Dél-Koreán át az Amerikai Egyesült Államokig, teljesítményüket pedig magyar, japán, szlovák és olasz mesterek értékelték. A 6. életévüket már betöltötteknek nyílt lehetőségük a megmérettetésre, öt korcsoportban. Török Ákos, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium harmadéves tanulója a C kategóriában bizonyult a legjobbnak, a lehetséges 100 pontból 97-et szerezvén meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások