Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székely Kalendárium – 2021

Székely Kalendárium – 2021 Kultúra

A koronavírus egyáltalán nem fertőzte meg a Székely Kalendáriumot: a 2021-es esztendőre szóló kiadás is rendkívül gazdag és változatos kincsestárat nyújt olvasóinak.

A járványt egyetlen anyag taglalja, az is múltbeli tanulságokat igyekszik leszűrni, és hasznos kertészkedési tippekkel szolgál – de nem csak a karanténba kényszerülőknek.

Emellett közel nyolcvan eredeti ételreceptet próbálhatunk ki a 336 oldalas, teljesen színes, igényes kivitelezésű kötetből, és számos, az erdélyi konyhaművészethez kapcsolódó írást böngészhetünk olyan szerzőktől, mint például Berszán Árus Csilla, Bogos Zsuzsanna, Dorozsmai Endre vagy Szentesi Zöldi László. Természetesen a Székelyföld múltját megidéző, természeti csodáit feltérképező, jeles személyiségeit méltató rovatokat is megtaláljuk benne, így többek között himnuszainkról, Pergamon és Máréfalva összefüggéseiről, erdélyi országzászlókról, marosszéki vitézekről, Horthy Miklós csíksomlyói látogatásáról, székely tőrvívó-bajnokról, táltosokról, karmelitákról, jezsuitákról, a Ceaușescu-házaspár székely dajkájáról, Gyergyószék palackozott borvizeiről, a pálinkafőzésről olvashatunk lebilincselő írásokat. És az utánozhatatlan székely humorról még nem is beszéltünk, amelynek válogatott gyöngyszemei úgyszintén megvillannak a 2021-es Székely Kalendáriumban.

Keressék a lapkézbesítőknél, lapárusoknál és az ismertebb könyvesboltokban, vagy rendeljék meg online a www.kalendarium.ro oldalról!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük