Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szalmára épül

Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg az őszi vásárt Sepsiszentgyörgy főterén szeptember 29–30-án. A szalma témájára épített ünnepen gyerekfoglalkozásokkal, vásári bolttal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők. Napközben folklórelő­adások várják az arra látogatókat.

Idén 29 őstermelő, 37 kézműves és 5 kereskedő kínálja portékáit az őszi vásáron. A teret az elmúlt évekhez hasonlóan rendezik majd be a szervezők, ahol újdonságként Szente-Szabó Ákos képzőművész szalmából készített köztéri installációi fogadják a látogatókat. A két szalmabábú és a szalmabálák is elfoglalják méltó helyüket, hozzájárulva az év leghangulatosabb vásári élményéhez. Az aprókat a Gyulafehérvári Caritas, a Vöröskereszt, a Guzsalyas Alapítvány, illetve Ütő Kinga gyerekfoglalkozásra várja. A foglalkozásokon a gyerekek garasokat gyűjthetnek, amelyeket a vásári boltban különböző értékű tárgyakra válthatnak be.
A Tamási Áron Színház előtt felállított színpadon a két nap alatt folklórműsorokra és koncertekre kerül sor, Benkő Éva és a Folker együttes táncházzal is megörvendezteti a kicsiket. Fellépnek a Kincsek, a Százlábúak és a Junii Covăsneni néptáncegyüttesek, illetve a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola erdővidéki tánccsoportja.
A brassói Korona Néptáncegyüttes német táncokkal készül, de a Felszállott a Páva tehetségkutató különdíjasa, Eötvös Rémusz és zenekara is fellép. Az idei vásár kulturális programját a magyarországi Babra együttes zárja, akik a déli szláv népek és a Balkán ezerarcú hagyományait élesztik majd újra zenéjükkel a vásár színpadán. A vásár szervezője a Kónya Ádám Művelődési Ház.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük