Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szalmabálaház-építők

Szalmabálaház-építők Kultúra

Sikeresnek értékelte az AgroSic Közösségek Közti Társulás a Kovászna megyében első alkalommal általuk megszervezett szalmabálaház-építő tanfolyamot. Az elmúlt hétvégén zajlott elméleti és gyakorlati részből álló háromnapos intenzív képzésen 60 személy tanulta el a zöldház építésének fortélyait.

A képzés résztvevői péntek reggeltől szombat délig elméleti képzésben részesültek, ahol T. Kovács Áron műépítész szalmabálaház-terveket mutatott be, és vezette be a résztvevőket a tervezés rejtelmeibe. A csíkcsomortáni Lázár Attila szalmabálaház-tulajdonos saját zöldháza építése során szerzett tapasztalatait osztotta meg jelenlévőkkel, Német János tájépítesz a vályog- és a szalmabálaházak elkészítésének technológiáit mutatta be.
A tanfolyam résztvevői szombat déltől vasárnap délig szakmai gyakorlaton vettek rész. A 60 résztvevő számára az oklevelek átadásával nem ért véget a képzés, hiszen kérésükre a tél folyamán lesz egy második része a tanfolyamnak, amelyen a szalmabálaház-építésnek másfajta tervezéstechnikáját és szerkezeti felépítését is elsajátíthatják. A nagy érdeklődésre való tekintettel az ősz folyamán újabb képzést indítanak a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük