Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Startolt a negyedik Com’ON Sepsi

Startolt a negyedik Com’ON Sepsi Kultúra

Ismét jelentkezhetnek kreatív ötleteikkel a sepsiszentgyörgyi fiatalok a Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi programjára, a kezdeményezéseket július 10-ig lehet benyújtani a comonsepsi.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés

A jelentkezések elbírálására, azaz a technikai ellenőrzésre július 11–12-én kerül sor, az elfogadott ötletek legjobbjait pedig a sepsiszentgyörgyi lakosság választja ki szavazás útján. A nyertes projektek ezt követően, illetve az őszi periódusban valósulnak meg, novemberrel bezárólag.

A programra 14–35 éves, Sepsiszentgyörgyön élő, dolgozó vagy tanuló fiatalok jelentkezhetnek legalább 3 tagból álló informális csoportokban. A kezdeményezések lehetnek kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programok, tevékenységek, amelyekre a csapatok anyagi támogatást nyerhetnek a program keretében. A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban részesülhetnek.

Amennyiben a nyertes projektek költségvetése nagyobb mint 2600 lej, a csoportok felelőssége az ezen érték feletti anyagi alap biztosítása. Fontos továbbá, hogy a támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek kell lennie. A kezdeményezéseket augusztus 3. és november 30. időszakban kell megvalósítani. A részletes szabályzat a www.comonsepsi.ro oldalon érhető el.

Újításként a szervezők elindítják a Com’ON Műhelyt: három ingyenes képzési lehetőséget ajánlanak fel a jelentkező csoportoknak. A programra jelentkező személyek elsajátíthatják a projektírás- és lebonyolítás alapjait, valamint kommunikáció témában is fejleszthetik tudásukat, ezáltal még gördülékenyebben tudják megvalósítani ötleteiket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 15., 8:22
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Reméljük most a közpénzre feliratkozott VÁLLALATOK nem akarnak innen is lecsippenteni pár lejecskét, mint ahogy az elmúlt években láthattuk…