Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokoldalú középiskolásaink lesznek

Sokoldalú középiskolásaink lesznek Kultúra

A Mathias Corvineum Collegium budapesti központtal működő tehetséggondozó intézmény (MCC) tavaly kezdte meg Fiatal Tehetség Programját Sepsiszentgyörgyön, ennek foglalkozásai nagy sikerrel, meggyőző részvétellel zajlanak a jelenben is.

Hirdetés
Hirdetés

Ősztől azonban egy megyeszékhelyi központi ingatlanban új székhelye lesz a 2013-ban indított erdélyi Középiskolás Programban (e-KP) résztvevőknek is, így az új jelentkezőknek már nem kell annyit utazniuk a képzés helyszíneire (Kolozsvárra, ill. Székelyudvarhelyre), mint a korábbi évfolyamoknak.

Zsiga Karolától, az e-KP program koordinátorától megtudtuk, a június 13-án zárult jelentkezési időszakban Erdély-szerte több mint 520 középiskolás nyújtotta be a felvétel alapjául szolgáló, saját élményre alapozó kritikai esszéjét a MCC-hez, Sepsiszentgyörgyről is száznál többen. Jelen pillanatban még zajlik ezek kiértékelése, ezután dől el, hányan is maradnak a programban, amelyben a diákok társadalomtudományi ismereteiket változatos módokon gyarapíthatják: e-learning kurzusokat hallgathatnak a modern történelem, közgazdaságtan, politika, pszichológia, művészetek tárgykörében, de íráskészségüket is fejleszthetik.

Választhatják azonban azt is – külön-külön vagy akár mindet egyszerre –, hogy a készségfejlesztő napokon műhelymunkákon vesznek részt, vagy román és angol nyelvórákon, csapatépítő délutánokon, túrákon vagy tanulmányi kirándulásokon, utóbbiak most már a leendő szentgyörgyi központban is. Haladásukat oktatóik követik, arra vonatkozóan személyes visszajelzést adnak.

Az őszi, szeptemberi oktatást megelőzően majd egy csapatépítőn vehetnek részt a diákok, aztán havi rendszerességgel ismétlődnek a képzések. A MCC-FIT programba augusztus 30-ig még folyamatosan jelentkezhetnek az ötödikesek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük