Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokan választanak könyvet ajándékba

Sokan választanak könyvet ajándékba Kultúra

Még mindig a könyvek a listavezetők, ami a karácsonyi ajándékozást illeti, nagyon sokan választanak valamilyen könyvet szeretteiknek az ünnepekre. A sepsiszentgyörgyi könyvesboltokban a legújabb kiadványok is beszerezhetők, legyen szó szépirodalomról vagy gyerekkönyvekről.

Hirdetés
Hirdetés

A könyveknél keresve sem lehet jobb ajándékot találni – mondta Kiss Eszter, az egyik bolt munkatársa, aki szerint már novemberben megkezdődött az ünnepi könyvvásárlás. Nagyon sokan választják a könyveket ajándéknak, hiszen ezáltal élményt, kalandot is ajándékoznak, nemcsak egy tárgyat. A könyvesboltok mindig figyelik az aktuális trendeket, listákat, így minden megtalálható, amit az olvasók keresnek, legyen szó klasszikusok új kiadásáról vagy modern irodalomról.

A vásárlók több lehetőség közül is választhatnak, a könyvesboltok utalványokat is kínálnak, különböző összegben, ezt majd beválthatja a megajándékozott személy, de könyvcsomagok vásárlására is lehetőség van az egész család számára. Ezekben gyerekkönyveket, szakácskönyveket, szépirodalmi kiadványokat válogatnak össze, különböző témák mentén, és egyre inkább keresik a vásárlók. A legtöbb helyen ajándékokat is adnak, fali- és zsebnaptárt, könyvjelzőt, de tombolán is lehet nyerni könyveket.

Érdeklődésünkre több könyvesboltban is elmondták, idén is, akárcsak tavaly, a szakácskönyvek a legkeresettebbek, Dragomán György Főzőskönyvét és Fördős Zé Brutális kaják receptes könyvét keresik leginkább ebben a kategóriában. Ugyanakkor, a különböző életvezetési tanácsadással, továbbtanulási coachinggal foglalkozó kiadványokat is szeretik, de egyre többen vásárolnak klasszikus magyar irodalmat is. Keresett továbbá Edith Eva Eger A döntés című könyve, de Fábián Janka könyveit is előszeretettel viszik haza. A nemrég megjelentek közül Tisza Kata öregedésről szóló, Egyedül című könyve a legkeresettebb, de az írónő korábbi műveit is keresik az olvasók. Ami a fiatal generációt illeti, számukra a legjobb ajándék Leiner Laura, Susanna Bailey, Margit Auer és Berg Judit könyvei, ezeket sorozatban is kínálják akciós áron.

Kiss Eszter elmondta: az ünnepek körül mindig megnő a forgalom, hiszen annak ellenére, hogy rohanó és digitális világban élünk, szükség van a könyvekre, az olvasás élményére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük