Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért Kultúra

William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját vitte színpadra a Tamási Áron Színház társulata, melyet ma 19 órától mutatnak be Sepsiszentgyörgyön, Kiliti Krisztián rendezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Kiliti Krisztián neve ismerősen csenghet olvasóinknak, akárcsak a Tamási Áron Színház közönségének, ő rendezte a tavaly nyáron készült Életigen című előadást, és az idén márciusban bemutatott Szerelem és más bűntények című produkciónak is ő volt a dramaturgja volt.

„A szerelem maga a »sok hűhó«. Öl, butít és nyomorba dönt. Vagy épp ellenkezőleg? Mindenesetre mindent a feje tetejére állít. Valamennyien ismerjük az érzést, vagy ha mégsem, korunk biztosít bennünket afelől, hogy mindenkit elbódítson az idealizált szerelem-fétis. De vajon mi rejtőzik a jól hangzó, szentimentális »kellesz nekem«-ek, »vágyom rád«-ok mögött? Shakespeare időnként már-már tragédiába hajló darabja ízekre szedi a szerelmet, és górcső alá helyezi minden egyes darabját. Többféle szerelmet és vágyat megmutat, ránk bízva, hogy eldöntsük: melyiket tartjuk igazinak, őszintének, fennköltnek. Többféle szerelmet és vágyat megmutat, hogy aztán ránk bízza, vajon melyiket tartjuk igazinak, őszintének, fennköltnek.” – olvasható az előadás ajánlójában.

A Sok hűhó semmiért igazi szerelmi adok-kapok történet. A háborúból hazatért férfiak a fegyverek után most a szerelemmel és (nem mindig tisztességes) vágyaikkal néznek farkasszemet. Az előadás során keverednek a prózai és zenés színház jellegzetes elemei. Shakespeare időtlen sorai találkoznak és meglepő párbeszédbe elegyednek a drum&bass zenei műfaj party-atmoszférájával, melyben – a könnyűzenei fesztiválokhoz és a pörgős, felfokozott hangulatú bulikhoz hasonlóan – minden lehetségessé válik.
A mai bemutatót követően de­cember 23-án és 27-én, valamint január 15-én és 17-én látható még az előadás a színház nagytermében, színpadra épített nézőtér előtt. Az előadásra jegyek válthatóak a városi szervezőirodában és a bilet­master.ro honlapon. 

Fotó: Barabás Zsolt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük