Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sikeres online felvételi

Sikeres online felvételi Kultúra

Minden idők egyik legreményteljesebb társulata verődött össze a kétévenként induló drámaosztályba – állapította meg Fazakas Misi. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatának vezetője azt mondja: annyira sikeres volt az idei online felvételi, hogy bizonyos elemeit a jövőben is megtartják.

A 14 helyet kínáló tagozatra jó kétszeres túljelentkezés volt, amennyiben 26 nyolcadikot végző tanuló mellé három olyan kilencedikes is csatlakozott, akik vállalva az évvesztést, elölről kezdenék a líceumot, csakhogy drámaosztályba járhassanak.

– Tíz éve még lasszóval kerestük a gyerekeket a drámaosztályba, pedig rengeteg időt fordítottunk reklámra. Most azt gondolom, hogy a drámaosztály tevékenysége, eredményei képezik a legjobb reklámot, és ez a jelentkezőkből is látszik – mondta el megkeresésünkre Fazakas Misi.

Példának azt a marosvásárhelyi lányt hozta fel, aki első helyen jutott be olyan körülmények között, hogy szülővárosában működik drámaosztály. Ő azonban látva, hogy a szentgyörgyi tanulók táborból turnéra mennek, hogy bevonják őket a színjátszó csoportba, inkább vállalta, hogy szüleitől kétszáz kilométerre, bentlakásban lakjon és tanuljon.

Az „idegenek” egyébként többségben vannak: a 14 helyből mindössze hatan vannak Háromszékről, hét Hargita és egy Maros megyei tanuló jutott be.

Fazakas azt mondja: az online felvételinek „kimondottan előnyös” oldalai vannak. Egyrészt a vizsgáztatóknak fogalmuk sem volt, hogy ki kicsoda, másrészt azzal, hogy a videókat előre be kellett küldeni, lehetőség volt ezeket alaposan áttanulmányozni, és minden gyerekből „készülni” a személyes interjúra. Ezeket az elemeket a következő alkalomra is megtartják, akkor is, ha egyébként nem lesz majd érvényes semmilyen távolságtartási korlátozás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük