Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Siculus-díjas szentgyörgyi banda

Siculus-díjas szentgyörgyi banda Kultúra

Tegnap mutattuk be a szeptember 4–6. között Székelyudvarhelyen megrendezett Siculus Fesztivál fődíjas csapatát. Innen 500 eurós különdíjjal tért haza a sepsiszentgyörgyi House of Pioneers zenekar is. Második alkalommal vettek részt, jól kamatoztatták a korábban kapott kritikákat és tanácsokat.

Hirdetés
Hirdetés

Tavaly még Hit Factory volt az alternatív pop-rock banda neve, amelyben Török Hunor dobol, Kinda Dániel basszusgitáron, Balla Gellért elektromos gitáron, Fákó Hunor akusztikus gitáron játszik, és Bedő Botond Razvan énekel. Ám a 2019-es Siculus Fesztivál után, eldöntve hogy komolyan akarják folytatni a zenélést, nevet is változtattak: mivel mindnyájan az egykori Pionírházban (ma Tanulók Palotája) kezdték a zenélést, így lett a House of Pioneers a zenekar neve. Akkor ültek le a zsűri két tagjával, André Ferenc költővel és Fülöp Lóránddal, a 4S Street együttes gitárosával beszélgetni, kritikát, útmutatást kérve. A fejlődést pedig értékelték az idei zsűrizéskor, jól kidolgozott számokat és színpadi helytállást emlegettek a bírák.

A 12 résztvevő zenekarral elrajtoló fesztiválon három saját, magyar számot kellett előadni, a fiúk választása az öt kiadott számból az Életünk tavaszán, az Ígérem és a Butul a nép című dalra esett, ezekkel sikerült elhozni az 500 eurós, Siculus-díj névre átkeresztelt négy különdíj egyikét, ami tulajdonképpen hangszerekre, a zenekar fejlesztésére fordítható utalvány, illetve a szervezők szándéka szerint további fellépési lehetőséghez is jutnak majd a fiúk.

A Siculust megelőzően sikerült a lokálpatrióta zenekarnak egy videoklipet is leforgatni, az Ígérem című számban több szentgyörgyi és városközeli helyszín szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások