Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyi főhajtás

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Sepsiszentgyörgyön több helyszínen zajlanak programok. Október 23-án délelőtt koszorúzásokra, 19 órától megemlékezésre kerül sor az ‘56-os emlékparkban, melyet fáklyás felvonulás követ az Erzsébet parkba.

Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezés október 22-én, hétfőn este Marosán Csaba kolozsvári színművész önálló estjével kezdődik a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében, melyet Benkő Levente újságíró, történész előadása követ.
Október 23-án, kedden 11 órától a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victis-táblánál, majd 11.30-tól Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál koszorúznak. 17 órától az Ecseri tekercsek magyar kisjátékfilmet vetítik a Művész Moziban, a belépés ingyenes.
A Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán található ’56-os emlékparkban 19 órától megemlékezésre kerül sor, ahol közreműködik a Cantus Firmus Vegyeskar, a Magyar Férfidalárda, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai és Sorbán Anna Boglárka ifjúsági szónok. A fáklyás felvonulás 20 órakor indul az Erzsébet parkba, a kommunizmus áldozatai emlékére felállított kopjafához, ahol a Cantus Firmus Vegyeskar énekel. A rendezvénysorozat áldással zárul.
Október 19–23. között, 10-től 19 óráig ingyenes látogatásra és tárlatvezetésre van lehetőség a Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékházában, ehhez előzetes egyeztetés szükséges a 0726.237.944-es telefonszámon. Október 23-án 10 és 19 óra között ingyenes filmvetítések lesznek a Művész Moziban is, előzetesen a 0742.769.628-as telefonszámon ajánlott egyeztetni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük