Felhívás!

Sárfalván is megszépült

Sárfalván is megszépült Kultúra

Pénteken este Sárfalván is ünnepséggel avatták fel a felújított kultúrotthont, akárcsak egy héttel korábban Szászfaluban. A Kézdivásárhelyhez tartozó településen az épület részben a helyi, részben a megyei önkormányzat anyagai támogatásával újult meg.

A kultúrotthon átadási ünnepsége már délelőtt megkezdődött, akkor a legkisebbeknek bábjátékot mutattak be, majd 18 órakor helybeliek és meghívottak jelenlétében Bokor Tibor polgármester vázolta az intézmény felújításával járó költségeket.

Elmondta Vargyasi Tibor falufelelőssel közösen mérték fel az épületet. Ennek megfelelően újították fel a pincét, falburkolatot szereltek, kifestették a termeket, felújították a színpadot, új szalagparkett raktak le. Ezek mellett berendezést is vásároltak, az intézmény új fény- és hangtechnikával, projektorral és kivetítő vászonnal, függönyökkel és bútorokkal lett ellátva. A teljes munkálat 50.500 lejbe került, ebből 25 ezret állt a megyei önkormányzat.

Az est hátralevő részében Tamás Sándor, a megyei önkormányzat vezetője bemutatta a Szentanna című kiadványt, amelyből minden résztvevő ingyen kapott egy példányt Dávid Sándor kézdivásárhelyi RMDSZ-elnök felajánlásának köszönhetően. Az átadási ünnepségre az Orpheum trió Karády Katalin és Seress Rezső dalaiból álló előadása tette fel a pontot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 21., 7:38
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Szép és jó, de a Kézdihez tartozó faluk mindig a mostohagyerekek voltak! “Felavatták”a már létező kulturt, de 1 babakocsis anyuka pl nehezen közelítheti meg a kulturt aszfalt és járda hiányában! A közvilágításért volt szólva Nyujtódon, mert pár helyen nem ég az utcai világítás, de nem történt még semmi! Dec végén megjárta magát a villanyos autó, de lehet nem volt égőjük! Utána pár napig gyönyörködhettünk nappal is a közvilágításban!😉 Erre van pénz! Ajánlom fessenek le még ezt,azt és avassák fel! Úgy képzelem ezt mint amikor vki lakást vásárol, kifesti, vesz egy 5.1es hangrendszert és felavatják a kecót!😎

 • User
  Dátum: 2020. január 22., 18:39
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem nagyon közelítették meg a kúltúrházat a sárfalviak sem, elég kevesen jelentek meg az avató ünnepségen ahhoz viszonyítva,hogy szászfalu milyen kevés lakossággal bír ott tényleg zsúfolásig megtelt a kúltúr.