Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját zenéjüket játsszák

Saját zenéjüket játsszák Kultúra

A háromszéki rock and roll kedvelői csütörtökön a kézdivásárhelyi Borudvarban láthatják Demeter Elemér új zenekarának első koncertjét.

A Bumeráng és az Éli egykori frontembere úgy véli, egy zenekarban mindenkinek jól meghatározott feladata kell legyen, ezért új csapatát egy fregatt legénységéhez hasonlítja: „Baricz Lajos (gitár) fedélzetmester a technikai dolgokért felel, Tóth »Ketsi« Olivér (basszusgitár) a hajó stabil helyzetéért, csakúgy mint Pakó Isa (dob) gépházparancsnok. Vikol János (billentyűk) tüzértiszt dolga az improvizációs lehetőségek feszegetése, Kudelász Gyöngyi (vokál, gitár) a hajóorvos, míg a kapitány én vagyok, hiszen a szerzeményeimet játsszuk.”

A zenéről elmondta, egy dobossal, illetve egy billentyűssel kiegészülve a két éve létrehozott Demeter Elemér Projekt által képviselt vonalat viszik tovább. „Úgy vélem, az önkifejezés leghatékonyabb módja az, ha saját dalainkat játszszuk”, fejtette ki, hozzátéve, fordításokat is beszúrnak a programba. „Hobó meg társaihoz hasonlóan saját anyanyelvünkön próbáljuk meg a közönség felé továbbítani a Leonard Cohen-, Paul McCartney-, George Harrison- és a Pink Floyd-dalok mondanivalóját”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük