Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját sámlit készítettek

Nemrég bútorfestő nappali tábort szerveztek a Plugor Sándor Művészeti Líceumban. A kisdiákok egy hét alatt saját kis sámlit készítettek, festettek.
Első alkalommal szervezett népi bútorfestő tábort Dóczé Boglárka pedagógus 1–4. osztályos kisdiákok számára. A tanfolyamra három iskola mintegy negyven diákja jelentkezett, a nappali táborban a bútorfestés mellett népi játékok tanulására is lehetőség nyílt. Az ötletet saját tanulmányaiból merítette a pedagógus, aki maga is részt vett egy hároméves bútorfestő-tanfolyamon, és pedagógusként úgy gondolta, a gyermekek számára is hasznos tevékenység lehet a nyári szünidő alatt.
„Nagy igény van az ilyen típusú táborokra, a gyerekek szeretettel és odaadással dolgoznak” – mondja a pedagógus. Öt nap kevés arra, hogy mély ismereteket sajátítsanak el, viszont beosztották a sámlikészítés és festés folyamatát, így lealapozták a sámlit, mintát festettek, piros-zöld színekkel díszítették a széket, majd a lakkozás következett.
Dóczé Boglárka iskolákban is népszerűsíti a tevékenységet, több osztályban készítettek már a gyerekek különböző ajándékokat a szülőknek, tanítóknak: kávézótálcát, kis ékszerdobozt. Amennyiben igény van rá, a nappali tábort is kibővítik, és a következő években is megszervezik. „Aki szeret alkotni, festegetni, azokat szívesen látom a tevékenységeimen. Arra törekszem, hogy a gyerekek örömüket leljék az alkotásban, ismerjék meg hagyományainkat, és olyan tárgyakkal vegyék körül magukat, amelyek kedvesek számukra, büszkék arra, hogy saját kezük munkája” – mondta a tanítónő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük