Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rügyek és szárnyak

Rügyek és szárnyak Kultúra

Különleges kiállításnak adott helyet a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház: az Írisz Házban foglalkoztatott sérült fiatal tehetségek és oktatójuk grafikái kerültek a falakra, Rügyek címszó alatt.

A pénteki megnyitón Makkai Péter református lelkész, az Írisz Ház igazgatója azt mondta, Isten közelségének bizonyítéka ez a tárlat, hiszen ő mozgatja a kezüket, a mélyről jövő tehetség formájában. A fiatalok, amikor rajzolni kezdtek, a Megváltó jelenlétének az érzését akarták hosszabbítani, az örökkévalóságba kifeszíteni. Oktatójuk, Gyimesi Nagy András, a fiatalok közt igen népszerű András bácsi a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész Szövetség oszlopos tagja. Megfogalmazása szerint ő csak az eszközt cseréli a fiatalok kezében, azok pedig igen kitartóan rajzolnak akár órákig, eközben pedig „öröm és boldogság lakozik köztünk”. Szárnyalni kell hagyni őket, kibontakozni, mint a rügyeket – tette hozzá.

A kiállításon ezúttal Szabó Róbert, Módi Levente és Perdi Zoltán művei szerepelnek a mester, András bácsi munkái mellett. A megnyitón Kiss Barbara furulyázott, a kiállítás csütörtökig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük