Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

ZENE

Ma 19 órától rendkívüli brit zenei est az Árkosi Kulturális Központban (Bástya Ház, Olt utca 6.). Fellép Răzvan Suma cselló- (Románia egyik vezető csellóművésze) és Rebeca Omordia zongoraművész.

 

CSIHÁNY CSÍPTE MESÉK

Május 16-án, kedden 11 órától Csernik Pál Szende mesemondó és lábbábos adja elő Csihány csípte mesék című műsorát a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Május 16-án, kedden 17 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet-teremben mutatják be Halász Péter néprajzkutató „Cserefának füstje hozta ki könnyvemet…” – Néprajzi, tudománytörténeti írások a moldvai magyarokról című legújabb könyvét. A szerzővel dr. Balázs Lajos beszélget. Énekel Kaszap Johanna, a csíkszeredai Csángó Továbbtanulók Közössége képviseletében.

 

SZÍNHÁZ

Kedden és szerdán 11 órától Sepsiszentgyörgyön, a kamarateremben játssza Dorde Lebovic Az ezredik éjszaka című előadását a Tamási Áron Színház.

 

TORTOMA

Május 16-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében, a Szent László-emlékév szellemében, ahhoz csatlakozva Szög lovamnak patkónyoma – Szent László emlékezete a székelyföldi tájban és templomokban címmel Balla Ede Zsolt író-kutató (Székelyudvarhely) tart vetítéssel egybekötött előadást.

 

MÚZEUMLÁTOGATÁSI PROGRAM

A miklósvári Kálnoky kastélymúzeum májusban a következő program szerint tart nyitva: hétfőn 14 és 19, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap 12 és 19 óra között, kedden és csütörtökön zárva. A belépőjegy felnőtteknek 10 lej, gyermekeknek, erdővidékieknek, nyugdíjasoknak pedig 5 lej. Az ár magába foglalja a kastély teljes megtekintését, és az Erdélyi Élet Múzeumában való körbevezetést is. Minden teljes órában indul körbevezetés. Egyéb tájékoztatásért a 0743 221 101 (Lakatos Csilla muzeológus) telefonszámot lehet hívni.

 

EDDIG

KALAPÁCS-TURNÉ

Kalapács József, a Pokolgép és az Omen együttesek egykori frontembere május 16-tól ismét Erdélyben turnézik. Koncerthelyszínek: Szatmárnémeti, Kolozsvár, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Nyárádszereda, Brassó. Az Akusztikus Erdélyi Turné 2017 (A Pokolgéptől az István, a királyig) május 21-én Baróton ér véget.

 

 

 

TÁBOROK

A Magyar Unitárius Egyház idén is megszervezi felekezetileg nyitott, egyhetes gyerektáborait az Aranyos menti Várfalván. A 8–11 évesek tábora június 27-én, a 12–14 éveseké július 3-án kezdődik. Az egyéni hozzájárulás mindössze 200 lej. A szervezők a nevelés, szórakozás, kreativitás, mozgás, alkotó munka és vallásos élmény egyensúlyára törekszenek. További információ az unitarius.org (Táborok) honlapon. Jelentkezés június 15-ig a cziresza@yahoo.com e-mail-címen.

 

ZARÁNDOKLAT

Harmadik alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctérre május 18–23. között Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az erdélyi Mária Rádió önkéntes munkatársa. Bővebb felvilágosítás a 0726.107.002-es telefonszámon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük