Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kultúra

RAJZPÁLYÁZAT

A Magyar Ifjak Kézdiszékért szervezet március végén hirdette meg húsvéti rajzpályázatát Mit jelent nekem a húsvét? címmel. A rajzokat április 9-ig várták, majd a zsűri kiértékelését követően kedden átadták a díjakat a nyerteseknek.

A Vigadó Művelődési Házban tartott díjátadó gálán részt vettek a nyertes gyerekek, illetve szüleik is. A díjakat Straua Medárd, a MIK sportigazgatója, illetve Gábor Balázs adták át. A nyeremények egy-egy belépőt tartalmaznak az Udvartér Teátrum által rendezett Kétbalkezes varázsló című előadásra, valamint Kézdi tejtermékek is részét képezték a csomagoknak.

A MIK által meghirdetett pályázatra közel hatvan rajz érkezett, a szervezet a művek elbírálására a szakmában jártas kortársaikat kérték fel, így Harai Adriennt és Hosszú Szabolcsot. Az óvodások körében első díjban részesült Szabó Helén, második lett Boros Henrik Hunor, a harmadik helyen pedig Pap Odett és Ficz Soma osztozott. Az 1-4. osztályos kategóriában a nyertes Héjja Kinga lett, a második helyezett Lukács Bence, harmadik pedig Bertalan Liza. Az 5-8. osztályos gyerekek is jelentkezhettek, közülük Seuciuc Andrea lett az első díjazott, őt Hölczer Hanna Nikoletta követi, a harmadik helyezést pedig Jakab Norbert érdemelte ki.

Bartok Barbara

 

OPERETTISIMO

Április 23-án, pénteken 18 és 20 órától is előadást tart Baróton a kolozsvári Operettissimo együttes, mely a kolozsvári Magyar Opera négy énekművészéből, két hegedűművészből és egy zongoraművészből áll. A lányok angyalok című előadásukra jegyeket (30 lej) elővételben a városi művelődési háznál lehet vásárolni, illetve jegyfoglalás a 0740.780.353-as telefonszámon lehetséges. A helyek száma korlátozott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük