Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16.15 Jurassic World. Bukott birodalom (am.-spany. kalandfilm, 128 p.); 16.30 Utoya, július 22. (norv. dráma, thriller, 90 p.); 18.30 A kém, aki dobott engem (am. akció-vígjáték, 116 p.); 18.45 Könyvklub (am. vígjáték, m. sz., 104 p.); 20.45 Meg – Az őscápa (am. akciófilm, horror, sci-fi); 20.45 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték, m. sz., 113 p.).

Szombat 11.00 Jönnek a kacsák (am.-kín. animációs film, m. sz., 91 p.); 11.00 A hihetetlen család 2. (am. családi animációs film, akciófilm, kalandfilm, sci-fi, 118 p.); 16.00 Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (am. családi animációs film, r. sz., 97 p.); 16.15 Barátom, Róbert Gida (am. animációs vígjáték, animációs kalandfilm, családi film, fantasy, 110 p.); 18.00 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba; 18.15 Meg – Az őscápa; 20.15 A fa alatt (izl.-fr. fekete komédia, 89 p.); 20.30 Mission. Impossible – Utóhatás (am. akciófilm, kalandfilm, thriller, m. sz., 147 p.).

Vasárnap 11.00 Jönnek a kacsák (m. sz.); 11.15 Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció (r. sz.); 16.00 Könyvklub; 16.15 A hihetetlen család 2. (r. sz.); 18.15 Jurassic World. Bukott birodalom (m. sz.); 18.30 A kém, aki dobott engem (m. sz.); 20.45 Meg – Az őscápa; 21.00 Une vie violente (fr. dráma, 107 p.).

BÚCSÚ

A kovásznai Szent István-templomban búcsús szentmisét tartanak augusztus 19-én vasárnap. A szentmise után a katolikusokkal együtt a fürdőváros más felekezetű magyarjai a Mindszenty József bíboros és Márton Áron püspök emlékére állított, pár éve felszentelt, egészalakos szobrok mellett tartanak megemlékező ünnepséget. Háromszéken a mikóújfalusi katolikus templomnak, az árkosi, papolci, sepsiszentkirályi és szörcsei kápolnának is Szent István a védőszentje, de megye más katolikus templomaiban is a szentmisén Szent István alakjára emlékeztetnek a lelkészek, és a protestáns templomaink többségében is felhívják a figyelmet augusztus 20-a jelentőségére.

STAR WARS NAPOK

Második felvonásához érkeznek a hétvégén a kézdivásárhelyi Star Wars Napok, a Saga pénteken, augusztus 17-én folytatódik a kézdivásárhelyi Petőfi Mozinak is helyet adó For You Pubban. Első nap 8 órai kezdettel a 2016-os Zsivány Egyes (Rogue One) kerül vetítésre, amit a filmeposzbeli történések kronológiai sorrendjében folytató, 1977-es Egy új remény (A New Hope) követ. Szombaton 18 órai kezdettel az 1980-as A Birodalom visszavág (The Empire Strikes Back) van műsorra tűzve, 20 órától a Jedi visszatér (Return of the Jedi) lesz vetítve. A belépés mindkét nap ingyenes.

KIÁLLÍTÁS

Augusztus 18-án, szombaton 18 órakor a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban, a Haberstumpf-villában megnyitják a Székely Nemzeti Múzeum gyűjteményéből származó In memoriam Gyárfás Jenő című festészeti kiállítást. A vendégeket Orbán Balázs önkormányzati képviselő köszönti; a műtárgyakat kölcsönző intézmény fenntartójaként köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke; a kiállítást megnyitja Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója.

CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ

Augusztus 18-án, szombaton este 20 órakor a csíksomlyói Nyeregben a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes bemutatja a Csíksomlyói passió című szabadtéri előadását! A produkció rendezője Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, koreográfusa a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője.

TÁBOR

A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián augusztus 20-tól gyermektábort tartanak.

PÁLYÁZAT

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Tudományos Tanácsa által meghirdetett Apáczai-díjra szeptember 1-jéig lehet beküldeni tudományos munkákat. A pályázaton a közoktatásban dolgozó vagy onnan nyugdíjba vonult pedagógusok vehetnek részt. Az Apáczai-díj pályázati felhívása és űrlapja letölthető a szövetség honlapjáról, a www.rmpsz.ro oldalról.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük