Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtökön: 16.00 Mission Impossible – Utóhatás (am. akciófilm, kalandfilm, thriller, 147 p. ); 16.30 A fa alatt (izl.–fr. fekete komédia, 89 p.); 18.30 Sodródás (am. akciófilm, kalandfilm, dráma, 99 p.); 18.45 Budapest Noir (magyar krimi-dráma, 95 p.); 20.30 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték, m. sz., 113 p.); 20.45 Meg – Az őscápa (am. akciófilm, horror, sci-fi.).

TIFF KARAVÁN

Első alkalommal érkezett a héten a TIFF Karaván, a Transzilvánia Nemzetközi Filmfesztivál vándormozija Zabolára. A szabadtéri vetítésre augusztus 16-án, 21.30-as kezdettel kerül sor a kastélyparkban, a belépti díj 18 lej. Antal Nimród A Viszkis című akciófilmje látható.

RIPORTPÁLYÁZAT

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) riportpályázatot hirdetett Magyarok a román nemzetállamban címmel. Az első helyezett 500, a második 250, a harmadik 150 euró pénzjutalmat kap. Irányadó kérdéskörök: milyen következményekkel járt Erdély Romániához csatolása az erdélyi magyarokra nézve? Hogyan ítélik meg a jelenlegi helyzetüket? Miként viszonyulnak a szülőföldhöz és a nemzeti önazonossághoz? Van-e közösségi jövőképük? Látnak-e megoldást gondjaikra, és miként lehetne azt megvalósítani? De más, a megadott témakörbe illeszkedő írással is lehet pályázni. A tematikus riport terjedelme nem haladhatja meg a tízezer leütést, ahhoz nyolc, a tartalomhoz szorosan kapcsolódó fényképet kell csatolni. Benevezni meg nem jelent írásokkal december 14-ig lehet a bezo59@freemail.hu címen. A pályaműveket öttagú szakmai testület bírálja el Farkas Árpád Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a Háromszék volt főszerkesztője elnökletével. A zsűri további tagjai: Galbács Pál, az SZMÚE alelnöke, Farcádi Botond, a Háromszék főszerkesztője, Karácsonyi Zsigmond, a Népújság főszerkesztője és Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük