Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

MŰVÉSZ MOZI

* Kedden: 16.30 Barátom, Róbert Gida (am. animációs családi film, 110 p.); 16.30 A fa alatt (izl.–fr. fekete komédia, 89 p.); 18.30 Une vie violente (fr. dráma, 107 p.); 18.45 Meg – Az őscápa (am. akciófilm, horror, ); 20.45 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték, magy. szink., 113 p.); 21.00 Mission Impossible – Utóhatás (am. akciófilm, magy. szink., 147 p.).

Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15 órától, telefon: 0787 526 102. Részletek: http://www.arta.cityplex.ro/hu.

EVANGELIZÁCIÓS HÉT

Ma kezdődik, és augusztus 19-ig tart Sepsiszentgyörgyön a Krisztus király plébánia által gyerekeknek szervezett evangelizációs hét. A részvételért nem kell fizetni, akik a rendezvényt támogatni szeretnék, elhelyezhetik adományaikat a templom perselyében, vagy leadhatják az irodában.

RIPORTPÁLYÁZAT

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) riportpályázatot hirdetett Magyarok a román nemzetállamban címmel. Az első helyezett 500, a második 250, a harmadik 150 euró pénzjutalmat kap. Irányadó kérdéskörök: milyen következményekkel járt Erdély Romániához csatolása az erdélyi magyarokra nézve? Hogyan ítélik meg a jelenlegi helyzetüket? Miként viszonyulnak a szülőföldhöz és a nemzeti önazonossághoz? Van-e közösségi jövőképük? Látnak-e megoldást gondjaikra, és miként lehetne azt megvalósítani? De más, a megadott témakörbe illeszkedő írással is lehet pályázni. A tematikus riport terjedelme nem haladhatja meg a tízezer leütést, ahhoz nyolc, a tartalomhoz szorosan kapcsolódó fényképet kell csatolni. Benevezni meg nem jelent írásokkal december 14-ig lehet a bezo59@freemail.hu címen. A pályaműveket öttagú szakmai testület bírálja el Farkas Árpád Kossuth-díjas író, költő, műfordító, a Háromszék volt főszerkesztője elnökletével. A zsűri további tagjai: Galbács Pál, az SZMÚE alelnöke, Farcádi Botond, a Háromszék főszerkesztője, Karácsonyi Zsigmond, a Népújság főszerkesztője és Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük