Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rock ’n’ roll-bumeráng

Rock ’n’ roll-bumeráng Kultúra

A román és magyar kultúra napja alkalmából új irányt vett a szentgyörgyi Szimpla kávézó, az eddiginél sokkal több rendezvénnyel szeretné változatossá tenni a mindennapokat, illetve bevonzani a különböző ízlésű embereket. Szombaton a rock- és blueskedvelőket várták, de lehet, közülük sokan az Arénában nézték a Sepsi–Sic kosaras lányait…

Demeter Elemér és Kudelász Gyöngyi minikoncertjének örvendhettek a blues- és rockrajongók annak az apropóján, hogy bemutatták a kézdivásárhelyi illetőségű rocker és dalszövegíró Háromszéki rock ’n’ roll című kötetet. Egyúttal a kultúra- és (nemcsak) kávéfogyasztó közönség egy őszinte kitárulkozásnak is részese lehetett: Demeter Eli – ahogy mindenki ismeri –, a Krypton és Bumeráng együttesek volt tagja tavaly töltötte 50. évét, ez pedig elegendő idő ahhoz, hogy sokfélét megtapasztaljon a kamaszkori zenélésen, az egész éle­tét végigkísérő haknikon túlmenően, de ezeknek köszönhetően is.

Dalszövegeinek végső kérdése – ahogy azt Szonda Szabolcs könyvtárigazgató kérdéseire felelve elmondta – a „ki vagyok én” megválaszolása. Erre a feleletet már új utakra merészkedve keresi: a meditáció és ima útján, önmagába tekintve, noha még lelkiismeret-furdalást okoz neki a „csak úgy” lét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük