Felhívás!

Requiem egy hadseregért

Requiem egy hadseregért Kultúra

Hetvenöt esztendővel ezelőtt megkezdődött a magyar királyi 2. honvéd hadsereg súlyos véráldozatokkal járó visszavonulása a Don-kanyarból. A Történelmi Vitézi Rend (TVR) kézdiszéki állománya tisztelettel hív mindenkit január 13-án, szombaton 11 órára Kászonszékbe, a II. világháborús harcok színhelyére.

A Don-kanyarban 1943. január 12- én végrehajtott orosz támadás és az így kikényszerített visszavonulás következtében életét vesztett, illetve nyomtalanul eltűnt mintegy száz­ezer magyar katona emlékére apostoli keresztet avatnak és szentelnek a kászonújfalusi közbirtokosság területén (a megyehatártól nem messze, a főút közelében), ünnepi beszédet mond v. dr. Ambrus Ágnes kézdiszéki székkapitány, v. Máthé Lóránt Pál, a TVR székely törzsének törzskapitánya, v. Lázár Elemér főkapitány-helyettes, TVR Erdély, országos törzskapitány.

Az apostoli keresztet megáldja: ft. Bodó Imre kézdiszárazpataki plébános, verset mond Jánosi Zsolt, a kézdivásárhelyi Református Kollégium tanulója, énekel Jánó Kinga, a céhes városi Bod Péter Tanítóképző XII. osztályos diákja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 13., 13:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Székkapitány A Á? Inkább piakirály! Ki a csuda osztogat ilyen titulusokat? Valahová besorolták ezt a csürhét, h kapitánnyá meg vitézzé ütték? 90 előtt is hetekig kellett a piros könyveket bújni, h a Gheorghiu Dej képzést elvégezzék! Gondolom és hiszem, h ugyancsak azok vezetnek jelenleg is!