Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó alkotótábor

Rendhagyó alkotótábor Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Írisz Ház szervezésében a fogyatékkal élő fiatal tehetségek számára Sepsikőröspatakon 2016 óta megszervezett alkotótáborban született művekből nyílott tárlat szeptember 23-án az Árkosi Művelődési Központban, Sepsiszentgyörgyön. A festészeti műhely tavaly elhunyt irányítója, Makkai János emlékére idén a csodaszarvast választották az alkotások témájául.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény házigazdája, Kopacz Attila intézményvezető köszöntő szavai után Makkai Réka művészettörténész rámutatott, édesapja egy mongóliai út élményeinek a hatására kezdte el az eredetlegendánkban szereplő csodaszarvast kövekre festeni.

A tábor lakói a Kolozs megyei, zsuki rehabilitációs központból, a marosvécsi neuropszichiátriai rehabilitációs központból, a marosvásárhelyi Ügyes Kezek Alapítványtól, a csíkszeredai mozgássérültek közösségéből, Bukarestből és az Írisz Háztól érkeztek. Az üvegmozaikot, festményeket és kisplasztikát magában foglaló kiállítás középpontjában ágakból készített, szarvast ábrázoló installáció állt, amely a táborlakók által bemutatott eseménynyitó performanszban is szerepet kapott.

Amint a közszemlére helyezett művek fényesen igazolják, a fogyatékkal élő alkotók is csodákra képesek, ha lehetőség nyílik számukra a megnyilatkozásra és kibontakozásra.

Fotó: Solymosi-Incze Enikő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük