Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remetén gombásztak

Remetén gombásztak Kultúra

Több háromszéki támogatójának és Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztő Egyesületének köszönhetően tizenhetedjére is sikerült megszervezni a szentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesületnek a hagyományos nyári gombásztáborát, amely idén Gyergyóremetén zajlott augusztus 17–22. között.

A rendezvények többsége a helyi önkormányzat közösségi házában zajlott, előadások, filmek, kiállítások, versenyek, játékok igyekeztek kielégíteni a mintegy 100 érdeklődőt.
A terepmunka során, erdélyi és anyaországi szakemberek segítségével (Benedek Lajos, Fődi Attila, Pál-Fám Ferenc, Rimóczi Imre, Fedor Ilona stb.) a táborozók ez alkalommal is alaposan hozzájárultak a vidék gombavilágának felméréséhez. 290-nél több gombafajt gyűjtöttek, azonosítottak, és feliratozva ki is állították ezek nagy részét. A szervező egyesület idén a Pázmány Dénes-díjat tudományos tevékenységéért Benedek Lajosnak, a Corvinus Egyetem tanárának adta át.
– Nagyon fontosnak tartjuk a tudományos kutatás és a tudománynépszerűsítés szempontjából egyaránt, hogy elsősorban eredményeink révén megfelelőképp képviseljük és népszerűsítsük Háromszéket a sepsiszentgyörgyi, de országos szintű szakmai társulat lévén – emelte ki Zsigmond Győző LKGE-elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük