Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rekonstruált múlt

Rekonstruált múlt Kultúra

Az elmúlt héten érkezett Sepsiszentgyörgyre a budapesti Magyar Természetrajzi Múzeum Jégkorszak elnevezésű vándorkiállítása, mely eloszlatja az említett időszakkal kapcsolatos tévhiteket, bemutatja annak élővilágát.

A minden korosztály számára élményt nyújtó tárlat megtekintése során megtudhatjuk, hogy jégkorszaknak olyan ismétlődő és több millió évig tartó időszakokat nevezünk, melyek alatt a Föld felszínének egy részét jégpáncél borítja. Bolygónk 4,5 milliárd éves történetében több ilyen korszak volt, melyeket a Föld Nap körüli pályájának az időnkénti módosulása idézett elő. A legutóbbi mintegy 30 millió esztendővel ezelőtt következett be.

A január közepéig látogatható kiállításon megcsodálhatjuk továbbá a ránk maradt csontvázaik alapján rekonstruált rénszarvast, pézsmatulkot, gyapjas mamutborjút, rövid orrú óriáshiénát és dél-amerikai kardfogú tigrist is. A kiállítást ma 9 és 21 óra között belépőjegy megváltása nélkül lehet megtekinteni, akárcsak a hónap műtárgyát, amely a Székely Nemzeti Múzeum természetrajzi gyűjteményének részét képezi, és amely szorosan kötődik a jégkorszak tárlathoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük