Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rejtett tartalom

Rejtett tartalom Kultúra

Miklóssy Mária sepsiszentgyörgyi festőművész játékos, de mély mondanivalóval bíró alkotásaiból nyílt Rejtett tartalom címmel kiállítás a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban.

„Mint a színház mágikus terébe belépve, a művész alkotásai olyan képi világgal ajándékozzák meg nézőit, amely kimozdít a rutinból, a megszokásból, egy erőteljes vizuális ingert ad, és egy intellektuális játékot mutat fel” – méltatta az alkotásokat dr. Deák Ferenc magyartanár a csütörtöki kiállításmegnyitón. Az esemény házigazdájaként Dimény Attila múzeumvezető elmondta, Miklóssy Máriának korábban kétszer, 1976-ban és 2003-ban nyílt egyéni kiállítása a céhes városban, emellett a múzeum immár 29. alkalommal megrendezett márciusi ünnepi tárlatán is évről évre megtekinthetők alkotásai. 

A kiállított anyagot a művész elmúlt tizenöt évben készített munkáiból válogatták, zömében eddig közzé nem tett alkotásokat. Festményein a már megszokott motívumok, az angyal és a nő is fellelhetők, emellett munkásságára a folyamatos önreflexió és Plugor Sándor néhai festőművésszel folytatott házassága is hatást gyakorolt. Az eseményen közreműködtek a Bod Péter Tanítóképző és a Nagy Mózes Líceum diákjai.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük