Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rejtélyes festmények

Rejtélyes festmények Kultúra

Az Árkosi Kulturális Központ Bástya-házbeli kiállítótermében csütörtökön nyílt meg Laurenţiu Midvichi tulceai festőművész kiállítása. A szín-, forma- és gondolatvilágában számunkra talán szokatlan, de mindenképpen értékes alkotások egy hónapig láthatók.

Az eseményen Kopacz Attila, a központ vezetője, valamint Damokos Csaba, a Romániai Képzőművészek Szövetsége sepsiszentgyörgyi fiókjának elnöke mutatta be és méltatta a művészt. Midvichi Tulceán született 1979-ben, oklevelet pedig a Nemzeti Művészeti Egyetemen szerzett Bukarestben, ahol Viorel Grimalschi professzor tanítványa volt. Azóta számtalan csoportos, illetve egyéni belföldi és külföldi tárlaton vett részt, művei köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók Romániában, az USA-ban, több európai, dél-amerikai országban, illetve Ausztráliában is.

Ez alkalomból közszemlére helyezett alkotásairól Gheorghe A. Stroia közíró és költő Egy szemlélő jegyzetei című írásában így vélekedett: egy sor rejtélyes festmény, melyek a lebegést, repülést, testnélküliséget, a létezésnek és valóságnak a megszokottól eltérő síkjait sejtetik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük