Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajztagozatosok évzáró kiállítása

Megnyílt pénteken a Nagy Mózes Elméleti Líceum rajztagozatos diákjainak évzáró kiállítása az Incze László Céhtörténeti Múzeumban, Kézdivásárhelyen. A közel 300 alkotást tömörítő kiállítás június 10-ig látogatható.

Az iskolai művészeti oktatás nagy kihívás, ugyanakkor szép és nemes feladat – hangsúlyozta a tárlat teltházas megnyitóján dr. Mocsáry-Gondos Beáta. A Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatóhelyettese szerint a kiállított munkák bizonyítják, hogy az intézmény diákjai nyitottak, fogékonyak és figyelmesek, szeretik és művelik a szépet, s mindezt kitartással, elfogadással, alázattal teszik.
Az V–VIII. osztályos rajztagozat művészeti tevékenységei jól meghatározott témakörök mentén haladnak Györgyjakab Boróka, Szász Edit Melinda és Koszta Ervin pedagógusok irányításával. A diákok a négy iskolai év során fokozatosan ismerkednek meg a rajz, a festészet és a szobrászat mikéntjével, emellett művészettörténeti ismeretekre tesznek szert. A kiállítás anyagát az egy tanév alatt készült munkákból válogatták, a közel 300 alkotás között fellelhetők különböző technikával készült portrék, csend­életek, domborművek és szobrok, amelyek többek között olyan témákra alapoznak, mint a meseország, cirkusz vagy olimpiai játékok.
A Nagy Mózes Elméleti Líceum rajztagozatos diákjainak tárlata az Incze László Céhtörténeti Múzeum legrégibb időszakos kiállítása, amelyet több mint negyven alkalommal sikerült már megnyitni. A pénteki kiállításmegnyitón a kiemelkedő tehetségű diákok neve is elhangzott, zárásként a VIII. osztályosok, valamint az iskola kórusának előadását hallgathatták meg a résztvevők. A tárlat június 10-ig látogatható.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük