Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajtunk múlik a folytatás

Rajtunk múlik a folytatás Kultúra

A tizedik Székelyföld Napok egyik rendezvénye, a Visor fotófesztivál első napján mutatták be Sepsiszentgyörgyön az idei magyar sajtófotó-pályázatra érkezett termés legjavát, és ez egy főtéri sátornál méltóbb kiállítóhelyet is megérdemelt volna.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon ez volt 37. zsűrizése a sajtófotó-pályázatnak, de a díjazott munkák gyűjteménye csak idén lépte át a keleti határt. Szigethy Tamás, a kiállítás kurátora a megnyitón levetített videoüzenetében imigyen fogalmazott: „bízom benne, hogy hagyományt teremtünk, rajtunk nem múlik”. Belicza László székelyudvarhelyi fotográfus szerint – az ő érdeme egyébként, hogy sikerült ezt a „kifejezetten progresszív” kiállítást idehozni – a színvonalat az is szavatolja, hogy a bírálók nemzetközileg elismert szakmai tekintélyek, bár a szubjektivizmust most sem lehet kizárni: ezek a díjazott fotók ezeknek az embereknek az ízlését tükrözik – mondta.

Idén 276 pályázó 2476 pályaművéből kerültek ki a nyertes képek, képsorozatok, hír- és eseményfotó, képriport, mindennapi élet, portré, emberábrázolás, művészet, sport, természettudomány, társadalomtudomány kategóriákban. A kiállítás október 26-ig tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük