Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Radu Afrim új előadása

Szeptember 9-én, vasárnap 20 órától mutatják be a Tamási Áron Színházban a 2018/2019-es évad első előadását, amelyet Radu Afrim rendező Molnár Ferenc Az üvegcipő című drámájából kiindulva állított színpadra.

Afrim páratlan mágikus realista világába másodszor nyerhet beavatást a helyi közönség. 2013-ban egy kortárs magyar szerző, Kárpáti Péter Akárki című drámáját vitte színre a Tamási Áron Színházban.
A Márquez regényeiből ismert mágikus realizmus képlékeny terminusa hozzáidomult az afrimi világhoz, egy olyan sajátos, abszurd megoldásokkal operáló színházat hozva létre, amelyben a szöveg, a mozgás és a képiség egyetlen összművészeti alkotássá alakul, s amelyben az őrültség mindig emberarcú. Afrim Molnár Ferenc 20. századi Hamupipőke-történetéből, Az üvegcipőből indult ki, amikor megírta az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című drámáját.
A Molnár-mű tartópilléreként szolgáló szereplői viszonyrendszereket, sors-utakat, vágyakat Afrim egy mai fiktív valóságba interpretálja. A kisvárosi panzió, a bordélyház légköre és a Szent Feromon Rádió műsora banalitásában ismerős lehet, ám a rendező merész, paradox képzettársításai elidegenítő hatásúak. Az előadás során olyan érzésünk lehet, mintha megtorpannánk egy görbe tükör előtt. A kifordított lehetőségek földjén csak az olyan zavaróan emberi dolgok maradnak állandóak, mint a hazugság, a szemfényvesztés – és talán még valami: a zabigyerek apakeresése.
Az Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című produkcióra már lehet jegyeket váltani a Központi Jegyirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon.
A darabot a bemutató után legközelebb kedden lehet megtekinteni 19 órától a nagyteremben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük