Felhívás!

Pedagógusok másképp

Pedagógusok másképp Kultúra

A Székely Mikó Kollégium tanári munkaközössége kedd délután műsoros kiállításon mutatta be „emberibb oldalát”, azaz a hobbijaik gyönyörű szép eredményeit a nagyközönségnek.

Kondor Ágota igazgatónő ötletét a megszólítottak mindnyájan felkarolták: mutassák meg eddig rejtett oldalukat a kollégáknak, a diákoknak, mit csinálnak, amikor szenvedélyeiknek élnek, amikor lazítanak. Így a kollégium régi dísztermében profi gyöngyfűzött karkötőket, nyakláncokat, festett bútorokat, kötött-horgolt babaruhákat és bábukat, papírcsík-technikával készült dísztárgyakat tekinthettek meg a meghívottak, és fellépett a zömében mikós pedagógusokból álló Canticorum kórus is.

A Dombora Anna zenetanárnő által alapított énekkar igen változatos műsort hozott, a spirituáléktól a kortárs zenéig, a filmzenétől az egyházi énekekig mindenből kóstolót adtak, a közönség vissza is tapsolta őket. Reméljük, ugyanígy tesznek a horvátországiak is, ugyanis a Canticorum ma éppen a nemzetközi Summer in Kvarner című zenei fesztiválon szerepel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.