Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Párbajjal a címért

Párbajjal a címért Kultúra

Szombaton az új helyszínen, a dálnoki Gaál-kúriában rendezte meg a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diáktanácsa a 24. Széchenyi-bált, melynek résztvevői egy este erejéig századokkal léphettek vissza a múltba.

Miután a hoppmester bejelentette a hangzatosabbnál hangzatosabb nemesi neveket választó vendégeket, Sztakics Éva alpolgármester, Már István iskolaigazgató és Héjja Tímea, a diáktanács elnöke köszöntötte a résztvevőket. A bál névadója, a kiváló hazafi Széchenyi István nevében Telegdy Elek, a Mikes-iskola népszerű, nyugdíjas némettanára szólt a résztvevőkhöz, majd a nyitótánccal megkezdődött a mulatság. Kellőképpen megéhezve a mozgásban, a svédasztalos vacsora következett, majd a szentgyörgyi szablyavívók és tűzzsonglőrök szórakoztatták a bálozókat.
A diáktanács tagjaiból álló titkos zsűri választotta ki a bálkirálynő és bálbán személyét. Ez utóbbit csak párbajjal lehetett eldönteni, ugyanis egyforma eséllyel pályázott a címre a kilencedikes Sánta Máté és az egyetemista Szabó Kolos, melyet végül az ifjabbik nyert el. Neki és a tizedikes Dundler Kata bálkirálynőnek jutott a megtiszteltetés, hogy megszeljék a tortát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük