Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Parádés lesz és hangos

Parádés lesz és hangos Kultúra

Ma délben a diákcsapatok felvonulásával megkezdődik a diáknapok 16. kiadása, amikor is 16 csapat száll versenybe egyenként 16 fővel. A népes csapatokban biztosan lesz húzóember a kulturális és sportvetélkedőkön is, húzni pedig azért kell, hogy a vasárnapi gálaműsorba bejussanak.

Hirdetés
Hirdetés

Délben 12-kor, egy kisebb villámcsődületet követően indulnak a főtéri kőszínpadtól a csapatok – 12 szentgyörgyi és 2 Kobaké-s, azaz kézdivásárhelyi, kovásznai és baróti tagokból verbuválódott –, és a főtér megkerülésével a Gábor Áron és Vasile Goldiș utcákon át, majd a Testvériség sétányon át vonulnak a Vadász utcai sportcsarnokig, mely a versenyek helyszíne lesz. Markáns megjelenésüket, láthatóságukat saját tervezésű pólók, logók, kabalák, zászlók és himnusz biztosítja.

A pénteki nap a sportos és ügyességi versenyekre van szánva, amelyek általában igen kreatívak, ha klasszikus sportokról van szó, akkor is meg vannak fűszerezve valamivel – mondta Kolumbán Zenge, a diáknapok főszervezője. Szombaton majálisra és csapatjátékokra kerül sor, vasárnap kulturális vetélkedő lesz, illetve gálaműsor, amelynek helyszíne e pillanatban még meglepetés a résztvevőknek. Az öt legügyesebb csapat vetélkedőjét a fináléban az Álljunk meg és Raklap diákzenekarok koncertje követi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 13., 1:02
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mi is azert vettunk reszt benne nemreg mert addig sem kellett az iskolaban tanulni es kitomboltuk magunkat cigi kave mellett estere jol lereszegettunk mert vedelik a piat ilyenkor ez a fo mozgatoero.