Felhívás!

Pályázati felhívás online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére

Pályázati felhívás online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére Kultúra

Hiszünk abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erő mindannyiunk számára, és bár ezekben a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztárával áthidalhatjuk a távolságot, bezártságot.

A népművészet eddig sosem látott mértékben költözhet be otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktívan sajátíthatunk el néprajzi ismereteket, eljuthatunk olyan koncertekre, előadásokra, amelyekre egyébként nem, megtanulhatunk játszani egy hangszeren, vagy megismerhetünk kézműves technikákat és alkothatunk, kísérletezhetünk otthon.

Ebbe a digitális tudásmegosztásba szeretnénk bevonni a népművészet területén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, a kézműves oktatókat és alkotókat, ezért broadcast minőségű interaktív, digitális, audiovizuális segédanyagok részletes, írásos kidolgozására bátorítjuk őket.

Nyertes pályázat esetén a Hagyományok Háza pályázatonként akár 500.000 forintot is fizet a nyertes, részletes szövegkönyvért, és szükség esetén saját eszközeit is a rendelkezésére bocsátja a pályázat megvalósítása érdekében. A pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. április 15., 23:59

 

Pályázható tevékenységek:

Néptánc, népi játék

– néptáncoktatást elősegítő digitális szakmai anyagok kidolgozása és rögzítése, otthoni gyakorlásra alkalmas digitális szakmai anyagok kidolgozása és rögzítése, egy adott néprajzi kistáj, tájegység, vagy település táncait és népi játékait feldolgozó digitális szakmai segédanyag kidolgozása, illetve rögzítése, egy táncos egyéniség táncrepertoárjának az elsajátítását elősegítő digitális szakmai segédanyag kidolgozása, illetve rögzítése.

 

Népzene

– otthoni gyakorlásra, valamint távoktatásra alkalmas digitális szakmai anyagok kidolgozása és rögzítése, online felületeken megtartható koncertek megtervezése és rögzítése, népzenei hang- és/vagy videofelvételt tartalmazó kiadvány (CD vagy DVD) terveinek a kidolgozása és rögzítése, a pályázathoz benyújtott nyertes forgatókönyv alapján videoklip elkészítése.

 

Kézművesség

– a pályázathoz benyújtott nyertes forgatókönyv alapján audiovizuális módszertani oktatási anyagok elkészítése.

Részletek a https://hagyomanyokhaza.hu/hu oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.