Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötvenezer lej jó célra

Ötvenezer lej jó célra Kultúra

Tizennyolcadik alkalommal szervezett jótékonysági bált a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub. Az Orchidea Events vendéglőben megtartott eseményen alighanem rekordösszegű, több mint 50 ezer lejes adomány gyűlt össze.

„Nagyon hálásak vagyunk az adományozóknak, hiszen sokkal több pénz gyűlt össze, mint amennyit előre terveztünk” – mondta el megkeresésünkre Grubisics Levente, a sepsiszentgyörgyi szervezet soros elnöke.

– A „kitapintható város” projekthez (Sepsiszentgyörgy központjának bronzból kiöntött, vakok által is letapogatható mása – szerz. megj.) öt­ezer lejt akartunk összegyűjteni, de háromszor annyit sikerült, a rászoruló családok megsegítésére hétezer lej volt a cél, de ötször annyit adtak össze – részletezte Grubisics.

Hirdetés
Hirdetés

Az elnök elmondta: a Bokor Zoltán által koordinált segélyprogramban kilenc családot egyenként 3500 lejjel segítenek olyan alapvető körülmények megteremtésében, mint elektromos energia vagy ivóvíz bevezetése. A bálon többen lecserélt mosógépjüket, hűtőszekrényüket vagy éppen mikrohullámú sütőjüket ajánlották fel a nélkülöző családoknak.

A sepsiszentgyörgyi Rotary Klubnak 24 rendes és három tiszteletbeli tagja van, de több mint 130-an tartották fontosnak, hogy részt vegyenek a bálon, és támogassák a szervezet jótékony akcióit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük