Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötszázadikszor tükrözte

Ötszázadikszor tükrözte Kultúra

Az Osonó Színházműhely bővítette az összmagyarság dicsőségtábláját – hangoztatta Szabó Tibor. A Tamási Áron Színház Szombathelyre szerződött művésze a budapesti Duna Palota kamaratermében beszélt, ahol tortával köszöntötték az Ahogyan a víz tükrözi az arcot ötszázadik előadását.

A rendezvényt, amely egyben a 25 éves az Osonó eseménysorozat megnyitója is, a Magyarság Háza szervezte. Előadás előtt Szabó Tibor, a Tamási Áron Színház egykori művésze, a szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi színművésze méltatta az Osonót.

– Fazakas Misi és az Osonó hisznek a mi fiataljainkban, hisznek a következetes kemény munkában, és azt szenvedéllyel és alázattal csinálják. Tavaly kaptak egy fontos díjat, ők lettek az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj nemzeti győztesei Romániában. Magyar drámatagozatként, magyar független színházként. Csak zárójelben mondom el, különösebb magyarázat nélkül, hogy ezáltal mit tettek le az összmagyarságunk dicsőség tábláján – mondta Szabó Tibor.

Az előadást  2011. május 21-én láthatta először a közönség, azóta három kontinens 24 országának 174 településén mutatta be a társulat, és számos díjban részesült.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások